Zavese? Ali so sploh še moderne in potrebne, ali ni celo bolje brez njih?

To je vprašanje na katerega ni mogoče odgovoriti samo z DA ali NE, saj je zato potrebno poznati in razumeti celostno podobo interierja in njegov namen ter občutenja in navade oseb, ki bodo v tem prostoru bivale.

Pomembna je medsebojna skladnost vseh elementov, upoštevati je potrebno tudi praktičnost.

Zavesa ni vedno zgolj dekorativni element ampak ima tudi uporabno vrednost kot senčilo in služi tudi kot zastor.

V sodobni arhitekturi se srečujemo z velikimi enovitimi steklenimi površinami, ki podnevi nudijo odprtost in povezanost z eksterierjem. Prijetnost bivanja v tako odprtem prostoru je skozi dan lahko fantastična, ponoči je brez zaves ali senčil lahko v istem ambientu precej drugače. Zamislimo si velika steklena okna, ki se ponoči spremenijo v temne in  skrivnostne površine, naenkrat se nam občutek zasebnosti in s tem povezanega občutka varnosti bistveno zmanjša. Takrat postane zavesa oz. senčilo nepogrešljiv element. Zato je potrebno že pri načrtovanju prostorske ureditve predvideti različne pogoje in občutenja, ki jih imamo. Če si želimo odprtost in svetlost prostora je smiselno razmišljati o zavesah ali senčilih, ki so čez dan odstrta in jih po potrebi zagrnemo, ko si to želimo. V ta namen so zelo primerne stranske zavese iz nekoliko gostejše tkanine, še praktičnejša pa je izvedba v obliki notranjih rolo senčil, velja tudi za večje razpone.

Zavesa  vsekakor, s pravilnim izborom izvedbe in tkanine, daje višji nivo prijetnosti bivanja.

Zavese morajo biti skrbno izbrane in načrtovane že v samem začetku načrtovanja opreme prostora in ne smemo izbiro le teh prepustiti naključju temveč strokovnjakom s področja notranje opreme.

 

Na povezavi  Ambienti TV Show si lahko ogledate predstavitev hiše, ki smo jo opremili z zavesami.

 

Izbrana tkanina iz kolekcije Drapilux ustreza zahtevam požarnega standarda za javne objekte. Ponaša se tudi s certifikatom Oeko-Tex Standard 100, ki zagotavlja, da tkanina ne vsebuje zdravju škodljivih snovi.

Še več... tkanina, iz katere smo izdelali zavese vsebuje srebrove ione in deluje kot čistilec zraka.

 

Po besedah naročnika zavese s svojimi akustičnimi,  funkcionalnimi in dekorativnimi lastnostmi pozitivno vplivajo na počutje vseh družinskih članov.

 

Potrebujete več informacij?

Pokličite nas na 080 71 77 ali pošljite POVPRAŠEVANJE ...

Kje smo

DEKORATIVA IN d.o.o.
Prešernova cesta 22 e
3320 Velenje

Najdite nas na zemljevidu

Kontakt

DEKORATIVA IN d.o.o.
Prešernova cesta 22 e, 3320 Velenje