Tekstil, ki dokazano katalizira škodljive snovi

Proizvajalec tekstila Drapilux ima recept proti zadušljivemu zraku ali dimu. Materiali proizvodne linije drapilux air s pomočjo katalize čistijo zrak v prostoru in ga na ta način izboljšujejo. Podobno kot pri avtomobilskem katalizatorju, aktivne snovi velik del škodljivih in neprijetno dišečih snovi vzraku pretvorijo v CO2 in vodno paro. Drapilux air deluje na primer proti formaldehidu, rakotvorni substanci, razgrajuje vonj po dimu, kot tudi neprijetne vonjave iz kuhinje ipd.

Tekstilije s katalizatorjem
Zaradi kovinskih soli v tkanini se sproži kemična reakcija, ki ima katalitičen učinek. Škodljive snovi kot nikotin in formaldehid ter snovi neprijetnega vonja se tako razgradijo na naravne snovi nevtralnega vonja.
"Pri naših tekstilijah smo na naše materiale prenesli princip katalizatorja, s to razliko, da smo namesto plemenitih kovin uporabili kovinske soli" razlaga Justus Schmitz, direktor  Drapilux GmbH. Kovinske soli ostanejo v materialu tudi pri pogostem pranju na temperaturi 60 C. Za optimalno delovanje priporočamo 1 m2 Drapilux air materiala na 3 m3 prostornine sobe.
 
Dobro počutje zagotovljeno
Uporaba Drapilux air  tekstilij je najbolj zanimiva za pogosto obiskane ali drugače obremenjene prostore npr. v bolnišnicah, domovih za ostarele, hotelih in drugih javnih prostorih. Na ta način se zagotovi boljše življenske pogoje za stanovalce, goste in osebje. Izdelki Drapilux air so tako kot vse lahke tkanine za zavese, kakor dekorativne materiale Drapilux težko gorljivi in tako ustrezajo mednarodnim varnostnim standardom.
 

Potrebujete več informacij?

Pokličite nas na 080 71 77 ali pošljite POVPRAŠEVANJE ...

Kje smo

DEKORATIVA IN d.o.o.
Prešernova cesta 22 e
3320 Velenje

Najdite nas na zemljevidu

Kontakt

DEKORATIVA IN d.o.o.
Prešernova cesta 22 e, 3320 Velenje