Tkanine absorbirajo hrup in ostale moteče zvoke v prostoru.

Naj gre za gradbena dela pred konferenčno sobo, promet ali zaposlene v veliki pisarni - hrup in moteči zvoki spremljajo naš vsakdan. Posledice so znižana koncentracija, zmanjšana učinkovitost ... Načrtovanje akustike prostora postaja vedno pomembnejši dejavnik notranjega oblikovanja. Dekoracijski materiali  s svojimi zvok vpijajočimi lastnostmi znanstveno dokazano izboljšajo absorpcijo hrupa in drugih motečih zvokov v prostoru.

Zvočna izolacija in dušenje zvoka

Moderni gradbeni elementi kot beton ali steklo odbijajo zvočne valove, ki v zaprtih prostorih dvigujejo nivo hrupa in se konstantno odbijajo od različnih površin - podobno kot odmev. Sobni elementi, ki dušijo zvok, npr. pregradne stene ali zavese, občutno izboljšajo akustiko prostora. Materiali akustik nižajo nivo hrupa v prostoru s pomočjo minimiranja premikanja zračnih delcev. Odbijanje zvoka v prostoru lahko reguliramo s pomočjo dušilcev zvoka kot so tkanine z visoko vpojnostjo zvoka. Na ta način izboljšamo učinkovitost in počutje ljudi. Raziskava inštituta za gradbeno fiziko Frauenhofer je potrdila absorpcijski učinek zaves in dekorativnih materialov. V okviru  raziskave so merili stopnjo absorpcije zvoka v odvisnosti do razdalje od stene in oblike dekorativnih elementov. Rezultati omogočajo natančno načrtovanje akustike prostora  z dekorativnimi elementi. 

Inovativno prostorsko oblikovanje na kvaliteten in raznolik način

Naj gre za pregrade, stenske ali stropne prevleke ali zavese - akustične tkanine omogočajo individualno oblikovanje prostorov. Odlikuje jih tudi njihova estetska in barvna raznolikost kot tudi odlična kvaliteta materialov. Materiali lahko s svojimi pametnimi funkcijami občutno izboljšajo lastnosti prostora - olajšajo govorno komunikacijo in preprečujejo hrup v poslovnih prostorih , konferenčnih dvoranah, restavracijah ali pisarnah. V kinodvoranah, gledališčih ali koncertnih dvoranah kot tudi v zasebnih dnevnih prostorih lahko s pomočjo visokokakovostnih vpojnih materialov občutno izboljšamo kvaliteto zvoka. Sobe v bolnišnicah in domovih z oskrbo starejših pridobijo dekorativno in hkrati funkcionalno opremo - počutje bolnikov in stanovalcev se izboljša.

Potrebujete več informacij?

Pokličite nas na 080 71 77 ali pošljite POVPRAŠEVANJE ...

Kje smo

DEKORATIVA IN d.o.o.
Prešernova cesta 22 e
3320 Velenje

Najdite nas na zemljevidu

Kontakt

DEKORATIVA IN d.o.o.
Prešernova cesta 22 e, 3320 Velenje