Nekaj praktičnih nasvetov pred pranjem vaših zaves.

Pred pranjem zaves vedno preverimo všito etiketo na zavesi, ki nas podrobno seznanja, ali zaveso lahko operemo doma, ali pa je dovoljeno le kemično čiščenje. Če je na všiti etiketi označeno, da je pranje dovoljeno na 30 stopinj C, potem je postopek sledeč:

  • Zavese snamemo s karnise in jih lepo zložimo, vstavimo v vrečko za pranje zaves (pazimo, da vrečke ne napolnimo preveč).

  • Zavese peremo v stroju s programom za občutljivo perilo, temperatura max. 30 stopinj C (temperatura vode ne sme v nobenem primeru preseči omenjene vrednosti), priporočamo pa pranje s hladno vodo in uporabo tekočega detergenta.

  • Ožemanje nastavimo na max. do 400 obratov, in predčasno ustavimo ( preverimo, da od zaves ne kaplja, drugače pa še nadaljujemo z ožemanjem).

  • Takoj po končanem pranju zavese še mokre obesimo na karniso. Lepo jih uredimo, jim pomagamo, da primerno padejo.

  • Morda opazimo, da se na določenih delih poznajo sledi, kako so bile zložene, počakamo naj se posušijo, nato pa na mestih kjer so po pranju ostali vidni robovi približamo k obešeni zavesi likalnik na paro in rahlo sprostimo paro.


Za zavese izdelane pri nas nudimo tudi pranje. Potrebno se je le naročiti za prosti termin. Zavese prevzamemo na objektu, jih operemo, oprane pripeljemo in obesimo.

Potrebujete več informacij?

Pokličite nas na 080 71 77 ali pošljite POVPRAŠEVANJE ...

Kje smo

DEKORATIVA IN d.o.o.
Prešernova cesta 22 e
3320 Velenje

Najdite nas na zemljevidu

Kontakt

DEKORATIVA IN d.o.o.
Prešernova cesta 22 e, 3320 Velenje