Svetujemo vam, da se pri številu barv, razen v otroških sobah, omejite zgolj na tri med sabo skladne barve. Lahko tudi samo eno v različnih odtenkih. Barve, ki so dominantne kot npr. rdeča se jih v večjih količinah izognimo, saj bodo zelo rade prevladale.

Zavese naj bodo del opreme celote in naj ne bodo pretirano poudarjene. Pred izborom barve zaves priporočamo temeljito analizo prostora, funkcijo prostora in nadvse pomembno je, da spoznamo osebo, ki bo v tem prostoru bivala.  Dokazano je, da barve močno vplivajo na naše razpoloženje, zbranost, veselje do dela... Zanimivo je, da lahko ista barva v enakem odtenku na neko osebo deluje sproščujoče in motivacijsko na drugo osebo pa negativno. Individualen pristop izbora barve zaves glede na osebe je primeren kadar je znano katera oseba se bo v tem prostoru v večji meri zadrževala.
V primeru, ko se srečujemo z opremo prostorov, ki imajo večje število uporabnikov je ta naloga nekoliko težja. Zelo težko bomo z izborom barve zaves ustregli vsem. V takšnem primeru se osredotočamo predvsem na funkcijo prostora in namen, ki ga želimo z barvami doseči.  Če gre za prostor v katerem so iste osebe prisotne dlje časa, dan za dnem je primerno posegati po nevtralnejših barvnih kombinacijah, kar se izkaže tudi veliko manj obremenjajoče za osebe, ki so v tem prostoru. Nasprotno s tem lahko prostor, ki je prehodne narave in se v njem izmenja večje število ljudi, z izborom  barve zaves ustvarimo zanimivejši, lahko se poigramo z barvnimi komplementi, vzorci. 

Potrebujete več informacij?

Pokličite nas na 080 71 77 ali pošljite POVPRAŠEVANJE ...

Kje smo

Dekorativa Cehner d.o.o.
Prešernova cesta 22 e
3320 Velenje

Najdite nas na zemljevidu

Kontakt

Dekorativa Cehner d.o.o.
Prešernova cesta 22 e, 3320 Velenje